Sparta plukt Breuer uit spelershome: Dat wordt gewoon verteld, so be it

Sparta plukt Breuer uit spelershome: "Dat wordt gewoon verteld, so be it"

18-12-2017 14:59
11

De spelersgroep van Sparta moet door zonder Alex Pastoor. Michel Breuer, aanvoerder van de kwakkelende club, kreeg het zondag als eerste te horen.

Breuer werd kort na de 0-7 nederlaag tegen Feyenoord weggeroepen uit het spelershome. "Ik was er nog, dus ze riepen mij. Dat wordt gewoon verteld, so be it", zegt de Sparta-routinier tegen FOX Sports. Zelf had hij niets te zeggen. "Nee, zo werkt dat niet. De mensen die dat beslissen zijn ervoor aangesteld. Spelers kunnen daar wel bedenkingen bij hebben of heel positief zijn over een trainer, maar de mensen die zo'n besluit nemen zijn gewoon de bazen en dat hebben wij te accepteren."

Toch laat Breuer wel doorschemeren dat Pastoor wat de spelersgroep betreft niet ontslagen had hoeven worden. "Als zoiets meegedeeld wordt, gaat er van alles door je hoofd: Had dat nu moeten gebeuren, direct na de wedstrijd? Pastoor is een heel goede trainer, die er iedere dag heel hard aan werkte om iedereen beter te maken. De spelersgroep begreep dat wel. Daarom is het jammer dat 'ie weggaat. Of het dan echt nodig is, daar zet je dan je vraagtekens bij."