Als ik een club mag kiezen uit Nederland, dan staat FC Utrecht op nummer één

"Als ik een club mag kiezen uit Nederland, dan staat FC Utrecht op nummer één"

18-12-2017 15:35
37

Ruud Boymans is transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Als hij kiest voor een rentree in de Eredivisie, dan geniet FC Utrecht zijn voorkeur.

Boymans is clubloos na zijn vertrek bij Al-Shabab uit de Verenigde Arabische Emiraten. "Sportief gezien was het achteraf geen goede keuze. Ik heb weinig gespeeld en veel problemen gehad", vertelt hij aan de Supportersvereniging van FC Utrecht, dat hem uitnodigde voor de competitiewedstrijd tussen Utrecht en Heracles Almelo (1-1).

Wedden

Meer odds

Boymans (28) maakte tussen 2014 en 2016 furore in de Domstad. "Het is een tijd geleden, maar het geeft gewoon een heel goed gevoel om terug te zijn. Ik heb hier veel mooie herinneringen, dus ik ben enorm blij om terug te keren", aldus de spits, die na zijn vertrek naar Al-Shabab slechts zeven competitieduels speelde in anderhalf jaar tijd.

"Maar persoonlijk heb ik enorm heel veel geleerd, dus ik ben een ervaring rijker. Nu gaan we op zoek naar een nieuwe club. Ik moet wel eerst fit worden, want ik heb een jaar lang niet gespeeld", zegt hij. "Ik ga kijken wat er op me afkomt, maar er speelt nog niks concreet. Als ik een club mag kiezen uit Nederland, dan staat FC Utrecht natuurlijk op nummer één."

Lees ook:  Boymans ontkent terugkeer bij FC Utrecht: 'Soww veel ophef'