'Oude Eredivisie-bekenden wachten op geld: Zweeds duo alweer weg uit Griekenland'

'Oude Eredivisie-bekenden wachten op geld: Zweeds duo alweer weg uit Griekenland'

Gepubliceerd: maandag 18 december 2017 om 16:18ma 18-12-2017 om 16:18

Het verblijf van Oscar Hiljemark en Mattias Johansson (foto) bij het Griekse Panathinaikos blijft mogelijk beperkt tot een half seizoen. De club kampt met financiële problemen en kan de salarissen van de twee Zweden niet betalen.

Dit meldt het Zweedse Fotbollskanalen, dat zich op zijn beurt baseert op diverse Griekse media. Voormalig PSV-middenvelder Hiljemark kwam afgelopen zomer op huurbasis over van het Italiaanse Genoa, maar heeft sindsdien nauwelijks salaris ontvangen. De 25-jarige controleur is volgens het Zweedse medium ontevreden over de situatie en overweegt om alweer te vertrekken. Panathinaikos is ook bereid om mee te werken aan een transfer.

Datzelfde geldt voor Johansson, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van AZ. De rechtsback heeft ook nog salaris tegoed en mag net als Hiljemark uitzien naar een nieuwe club. Marcus Berg, een andere oude Eredivisie-bekende uit Zweden, vertrok afgelopen zomer al uit Athene. De spits speelt tegenwoordig voor het Saudische Al Ain, maar claimt nog recht te hebben op ruim zes ton aan salaris en heeft de zaak inmiddels aangekaart bij de FIFA.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws