De Mos: 'Zo'n wedstrijd kan alle kanten op, dus Ajax kan zijn borst natmaken'

De Mos: 'Zo'n wedstrijd kan alle kanten op, dus Ajax kan zijn borst natmaken'

18-12-2017 18:45
27

Ajax en Feyenoord spelen respectievelijk woensdag- en donderdagavond in de achtste finales van de KNVB Beker. Aad de Mos blikt tegenover De Telegraaf vooruit op de bekerronde en voorspelt dat Ajax het lastiger zal krijgen dan Feyenoord.

"Ajax heeft de formatie nu wel gevonden", stelt De Mos. "Ze hebben nu drie hele belangrijke wedstrijden gespeeld en negen punten gepakt. Bovendien ging het tegen PSV en AZ gepaard met kwalitatief heel goed spel." Desondanks denkt De Mos dat Ajax geen gemakkelijke bekeravond tegemoet gaat tegen FC Twente. "Zij hebben de smaak net te pakken gekregen en de laatste twee wedstrijden niet verloren. Zo'n eenmalige bekerwedstrijd kan alle kanten op, dus Ajax kan zijn borst natmaken."

Feyenoord hoeft volgens De Mos niet te vrezen voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. "Ik vind ze heel matig in uitwedstrijden. Ze hebben zich tegen een moeilijke tegenstander als FC Utrecht goed hersteld, maar Feyenoord moet nu bevestigen dat het geen toeval is dat ze er zeven hebben gemaakt tegen Sparta. Als ze de helft maken, dan winnen ze die wedstrijd ook wel."