Ontslag Pastoor werd meegedeeld in Sparta-groepsapp: Dan weet iedereen het

Ontslag Pastoor werd meegedeeld in Sparta-groepsapp: "Dan weet iedereen het"

18-12-2017 20:30
7

Michel Breuer staat niet achter het ontslag van Alex Pastoor bij Sparta. De aanvoerder van de Rotterdammers had graag met de trainer doorgewild, omdat hij het gevoel had dat de resultaten onder zijn leiding zouden verbeteren. Pastoor werd zondagmiddag na de 0-7 nederlaag tegen Feyenoord ontslagen.

"Ik was nog op de club. Op een gegeven moment krijg je het dan te horen", zegt Breuer tegen Voetbal Inside. "Er gaat direct door je hoofd dat het een emotionele beslissing is, twee uur na de wedstrijd: er is 0-7 verloren, je moet er gelijk uit. Dat is een logische gedachte op dat moment, maar het bestuur heeft vanochtend met de spelersgroep gesproken. Die zei dat het zeker niet het geval was (emotionele beslissing, red.)."

Wat Breuer betreft had Pastoor mogen blijven. Hij is het dan ook niet eens met de beslissing om de coach opzij te zetten. "Nee, niet direct eens. Ik vind het een hartstikke goede trainer. Hij is voor ons goed geweest en heeft goed werk geleverd vanaf het moment dat hij gekomen is. Ik had er vertrouwen in dat het de goede kant op zou gaan. Ik sta er niet volledig achter, nee."

Nadat Breuer werd ingelicht, vertelde hij het zijn teamgenoten. "Ik was hier nog in het spelershome. De teammanager vroeg of ik even mee wilde komen. Pastoor vertelde het toen ook. Daarna heb ik een appje in de groepsapp gestuurd. Dan weet iedereen het. Het ging zo snel, iedereen was al vrij snel op de hoogte."