Keizer: 'Dan stel je zo'n jongen toch teleur waarvan je denkt dat hij het aan kan'

Keizer: 'Dan stel je zo'n jongen toch teleur waarvan je denkt dat hij het aan kan'

18-12-2017 21:44
23

Marcel Keizer moest noodgedwongen puzzelen tegen AZ vanwege enkele defensieve tegenvallers. Daardoor mocht de jonge Deyovaisio Zeefuik spelen als rechtsback. Keizer vindt dat Zeefuik mee kan komen met Ajax, maar voelde wel de noodzaak om hem te wisselen.

"Als je ziet wat er allemaal op krukken loopt, is dat even vervelend. Zeker omdat het bijna allemaal verdedigers zijn. Snel schakel je naar wat er wel is", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Het is geen straf om met deze jongens te beginnen. Laat dat duidelijk zijn. Dijks is geen jonge jongen, Zeefuik is dat wel. Hij stond voor het eerst in de basis, maar viel wel een paar keer in. Hij had een stroeve start, daarna kwam hij er oké in. Hij zat goed in de wedstrijd, maar liep tegen een gele kaart aan waardoor we een penalty tegen kregen."

Zeefuik werd in de rust gewisseld voor Luis Orejuela. "Als je dan een wedstrijd speelt waarin alles dicht bij elkaar zit, moet je als trainer een keuze maken. Dan moet je zo'n jongen toch teleurstellen waarvan je denkt dat hij het heus wel aan kan, maar niet met een gele kaart op zak. Anders stonden we met tien man. Dat konden we niet gebruiken."

Keizer geeft een compliment aan Orejuela, de Colombiaanse zomeraanwinst die zijn eerste Eredivisie-minuten maakte. "Ik weet dat hij in Colombia wedstrijden gespeeld waar het er pittiger aan toe ging. Als hij in ons systeem kan spelen, komt het goed. Dat is gebleken. Hij is rustig gebleven."