'Advocaat moet Sparta uit de brand helpen: Rotterdammers willen grote naam'

'Advocaat moet Sparta uit de brand helpen: Rotterdammers willen grote naam'

18-12-2017 22:02
24

Sparta ziet in Dick Advocaat de perfecte opvolger van de ontslagen Alex Pastoor. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagavond.

Sparta-voorzitter Rob Westerhof wil graag dat een grote naam uit de voetbalwereld het stokje van Pastoor overneemt. Advocaat moet het gaan worden. De zeventigjarige Hagenaar heeft een verleden bij Sparta, hij speelde er van 1980 tot 1982, en kent Edward Metgod en Leo Beenhakker goed. De twee adviseren Sparta op technisch vlak. Het is de vraag of Advocaat trek heeft in een avontuur op Het Kasteel. Afgelopen vrijdag gaf hij bij Voetbal Inside aan dat hij 'in principe' gestopt is, na zijn derde periode als bondscoach bij het Nederlands elftal.

Wedden

Meer odds

De naam van Advocaat valt niet voor het eerst. RTV Rijnmond bracht De Kleine Generaal zondag ook al in verband met de trainersklus. Het regionale medium linkte naast Advocaat ook Danny Blind en Fred Rutten aan Sparta. Dolf Roks doet momenteel dienst als interim-trainer van de Rotterdammers. Hij is werkzaam als hoofd opleidingen.