KNVB stelt mogelijk twee technisch directeuren aan: 'Heb niets uitgesloten'

KNVB stelt mogelijk twee technisch directeuren aan: 'Heb niets uitgesloten'

18-12-2017 23:11
17

Eric Gudde wil in februari de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal presenteren. De nieuwe algemeen directeur van de KNVB is hard aan het werk om de zaken in Zeist op orde te krijgen en is momenteel zoekende naar een bondscoach en een technisch directeur. Gudde sluit niet uit dat hij met twee technisch directeuren gaat werken.

"Ik weet niet of dat de goede benaming is, maar ik heb vanaf het begin niets uitgesloten, dus dit ook niet", zegt hij tegen de NOS. Gudde hoopt in februari op witte rook wat betreft een bondscoach. "In januari zijn we denk ik nog wel bezig met de analyses en worden vervolgens de eerste gesprekken gevoerd, dus ik hoop in februari." De KNVB zoekt naar een opvolger voor Dick Advocaat, die afzwaaide na de mislukte WK-kwalificatiereeks.

Een van de namen die meermaals in verband is gebracht met het bondscoachschap is Ronald Koeman, maar Gudde wil niet bevestigen of die naam ook op zijn lijstje staat. "Ik heb met zoveel mensen gesproken, maar ik heb de afspraak dat ik geen namen noem, dus op deze naam hoef ik ook niet in te gaan."