Pachuca-directeur over transfersom Lozano: 'De waarheid ligt in het midden'

Pachuca-directeur over transfersom Lozano: 'De waarheid ligt in het midden'

20-12-2017 09:12
63

Hirving Lozano blijkt een schot in de roos, maar het is nog steeds onduidelijk hoeveel PSV precies voor hem betaalde aan CF Pachuca. In Nederland en Mexico bestaan verschillende versies.

Nederlandse media reppen over een bedrag van acht miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot twaalf miljoen. In het geboorteland van Lozano hebben ze het over twintig miljoen. "De waarheid ligt ergens in het midden", zegt Marco Garcés, technisch directeur van Pachuca, tegen Voetbal International. "We kunnen pas achteraf zeggen wat de exacte prijs is die PSV voor hem moet betalen. Het bedrag kan namelijk door bepaalde voorwaarden steeds oplopen."

Garcés is niet verrast door de indrukwekkende start van Lozano in Eindhoven. "In zijn eerste wedstrijd voor Pachuca scoorde hij, in zijn eerste duel voor het Mexicaanse elftal ook en bij PSV weer. Chucky schittert op grote momenten, hij is dé ster van het Mexicaanse voetbal." Daar sluit Pachuca-coach Diego Alonso zich bij aan. "Chucky is een heerlijk ventje om mee te werken. Hij is altijd maar bezig om beter te worden. Als het dan niet gaat, wordt hij boos en dat motiveert hem weer door te gaan en het nóg een keer te proberen."

Alonso had ook verwacht dat Lozano het zo goed zou doen bij PSV. "Hij zal zich straks in een Europese topcompetitie ook weer snel aanpassen aan het hogere niveau. Ik zie bij Pachuca wel spelers met dezelfde snelheid of creativiteit als Chucky, maar die hebben niet zijn wil ten koste van alles te winnen. Zijn kwaliteiten, maar vooral zijn karakter en de rust die zijn vrouw en schoonouders hem hebben gegeven, zorgen ervoor dat Chucky ook in de top zal slagen."