PSV scoort vier keer en gaat na woede-explosie door naar kwartfinale KNVB Beker

20-12-2017 20:23
59

PSV heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In Eindhoven kwam VVV-Venlo nog wel op voorsprong, maar werd het uiteindelijk 4-1 voor de koploper van de Eredivisie.

Flitsend was het niet wat PSV het publiek in het Philips Stadion voorschotelde. VVV wierp een muur op voor de eigen zestien en die bleek uitermate stevig: de nummer één van de Eredivisie slaagde er nauwelijks in gevaar te stichten. Na 41 minuten werd het tot overmaat van ramp 0-1. Moreno Rutten kapte naar binnen en schoot droog raak.

VVV dacht met een voorsprong te gaan rusten, maar kwam thuis van een koude kermis. Luuk de Jong zette zijn voet in de dying seconds van de eerste helft tegen de bal en zorgde zo voor de 1-1. VVV-trainer Maurice Steijn vond de vrije trap die eraan vooraf ging onterecht gegeven en ging volledig door het lint aan de zijkant. Hij kreeg in de rust rood.

Vanaf de tribune moest Steijn toezien hoe VVV er in de tweede helft niet meer aan te pas kwam. Nog steeds speelde PSV niet overtuigend, maar de Eindhovenaren scoorden wel drie keer: Marco van Ginkel, Hirving Lozano en Nicolas Isimat-Mirin maakten de verdiende 2-1, 3-1 en 4-1. PSV is daardoor verzekerd van een ticket voor de kwartfinale van de KNVB Beker.