Dortmund slikt eerste nederlaag na Bosz-ontslag: bekeruitschakeling tegen Bayern

20-12-2017 22:35
14

Borussia Dortmund heeft de opmars na het ontslag van trainer Peter Bosz geen vervolg kunnen geven. BVB won de laatste twee competitiewedstrijden, maar werd woensdagavond door rivaal Bayern München uit de beker geknikkerd.

Trainer Peter Stöger had de gasten uit Dortmund met vijf verdedigers het veld in gestuurd, maar kon niet voorkomen dat de ploeg vrijwel niets in te brengen had in de eerste helft. Jerome Boateng kopte Bayern na een klein kwartier spelen op voorsprong en Stöger moest nog voor rust ingrijpen door Marc Bartra in te wisselen voor Mahmoud Dahoud.

Andriy Yarmolenko kreeg vervolgens een dot van een kans op de gelijkmaker, maar David Alaba haalde de inzet van de Oekraïner voor de lijn weg. Vlak voor rust sloeg Thomas Müller toe met een ragfijne stift, die de 2-0 voor Bayern betekende.

De marge van twee leek een comfortabele voor Bayern, maar Dortmund begon in het vervolg van de tweede helft steeds meer aan te dringen. Yarmolenko kopte een kwartier voor tijd zelfs de aansluitingstreffer binnen op aangeven van Shinji Kagawa. Verder liet Der Rekordmeister het echter niet komen, waardoor Dortmund alleen nog de competitie en de Europa League heeft om zich op te richten.