Noodlijdende Jupiler League-degradant betaalt alwéér geen salaris: '3 scenario's'

Noodlijdende Jupiler League-degradant betaalt alwéér geen salaris: '3 scenario's'

21-12-2017 08:02
5

De spelers van Achilles '29 hebben opnieuw te maken met een salarisachterstand. De club uit de tweede divisie wordt al maanden geteisterd door financiële problemen. Nu is het weer raak.

Deze zomer had Achilles, dat degradeerde van de Jupiler League naar het amateurniveau, ook al moeite om de salarissen van de spelers te betalen. Nadat de spelersvakbond VVCS zich ermee ging bemoeien, is alles uiteindelijk betaald. Nu moet VVCS zich weer melden in Groesbeek. Er wordt momenteel een arbitragezaak voorbereid bij de KNVB.

Het gaat om salaris van november en een deel van oktober. In de cao staat dat de spelers het salaris uiterlijk de tiende van de volgende maand moeten hebben, anders hebben ze recht op een extra vergoeding. Volgens de VVCS wil Achilles dat geld niet betalen. "Achilles is vaker te laat geweest, maar toen heeft de club dat extra bedrag overgemaakt", zegt Ad Dieben van de spelersvakbond tegen de Gelderlander. "De club is dat niet van plan, dus hebben de spelers ons gevraagd actie te ondernemen."

Achilles-bestuurslid Elrie Bakker laat weten te werken aan een oplossing. "We zijn met drie verschillende scenario's bezig over de toekomst van de club. Daar kan ik verder niet op ingaan. Ik verwacht dat we aan het einde van het jaar weten hoe we verder kunnen."