Gio: 'Altijd moeilijk om spelers teleur te stellen, maar je aanvoerder..'

Gio: 'Altijd moeilijk om spelers teleur te stellen, maar je aanvoerder..'

21-12-2017 08:34
12

Giovanni van Bronckhorst had er moeite mee om Dirk Kuyt te passeren voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior. Niet alleen omdat het Kuyt is, maar ook omdat het zijn aanvoerder was. Van Bronckhorst zegt dat in een terugblik met de NOS.

"De keuze viel op andere spelers. Die keuze moet je als coach maken. Dat heb ik in die periode gedaan", zegt Van Bronckhorst. "Of het moeilijk was? Ja, dat was moeilijk. Het is altijd moeilijk om spelers teleur te stellen, maar vooral je aanvoerder.. Een speler waar je zelf nog mee gespeeld hebt. Hij was wel teleurgesteld. Ik had het ook niet anders verwacht."

Kuyt speelde niet tegen Excelsior (3-0) verlies, maar een week later in de herkansing tegen Heracles Almelo (3-1 winst) wél, omdat Tonny Vilhena geschorst was. Van Bronckhorst durft niet te zeggen of Kuyt had gespeeld als Vilhena niet was geschorst. "Dat is moeilijk te zeggen. Dat vraagt natuurlijk iedereen, maar je gaat met de situatie om zoals die is. Dat merkte ik ook", aldus Van Bronckhorst, die nog steeds kippenvel krijgt bij het bekijken van de beelden. "Ik krijg weer kippenvel. Als je het voor je ziet, voel je weer de emotie. Dat heb ik met dit ook."