VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

21-12-2017 12:00
62

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er bijna op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de rechtsbacks! 

Voor de positie van rechtsback hebben wij vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om te stemmen. De vijf genomineerden zijn:

Wedden

Meer odds

Santiago Arias (PSV)
Ajax-aanvaller Justin Kluivert zei afgelopen week nog dat hij Arias de beste rechtsback op de Nederlandse velden vindt. Daar valt iets voor te zeggen. Arias heeft negentig minuten lang een drang naar voren en wordt defensief gezien ook steeds beter. Alles wijst erop dat dit het laatste seizoen is van de Colombiaan in Eindhoven. Een transfer naar Engeland, Duitsland of Italië lonkt. 

Jonas Svensson (AZ)
Sinds januari 2017 in dienst van AZ en sindsdien een stabiele, betrouwbare kracht in de achterhoede van het team van trainer John van den Brom geworden. Trad geruisloos in de voetsporen van Mattias Johansson. De 24-jarige Svensson zorgt voor constante dreiging op de rechterflank. 

Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle)
Blijft zich fantastisch ontwikkelen bij PEC. Het gerucht gaat dat de inmiddels vertrokken assistent-bondscoach Ruud Gullit een paar keer op de tribune heeft gezeten in Zwolle om Ehizibue met eigen ogen te bekijken. 22 jaar pas, dus hij wordt waarschijnlijk nog veel beter. Komende zomer misschien al een stap hogerop? 

Denzel Dumfries (sc Heerenveen)
Twee seizoenen geleden één van de beste spelers van de Jupiler League, vorig jaar een uitstekend eerste Eredivisie-jaar met Sparta. PSV en Feyenoord werden aan Dumfries gelinkt. Het werd Heerenveen. Daar verbaasde de rechtsback in zijn eerste maanden vriend en vijand met de ene na de andere assist. De teller staat inmiddels op vijf. Maakte in december ook zijn eerste goal namens Heerenveen. 

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Hij wél.... De internationals van Oranje bekijken het WK 2018 thuis vanaf de bank, maar ADO-back Ebuehi is mogelijk van de partij in Rusland. Hij werd eerder dit jaar geselecteerd voor de nationale ploeg van Nigeria. In Den Haag ontwikkelt de 22-jarige back zich dan ook uitstekend. Vooral in aanvallend opzicht is hij belangrijk voor het team van Fons Groenendijk. Zijn contract loopt komende zomer af. Grote kans dat een buitenlandse club hem inlijft. 

Stem ook op

Doelman