VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

22-12-2017 12:00
26

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er bijna op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de linksbacks!

Voor de positie van linksback hebben wij vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om jouw stem uit te brengen. De vijf genomineerden zijn:

Thomas Ouwejan (AZ)
Na de miljoenentransfer van Ridgeciano Haps naar Feyenoord vond de leiding het niet nodig om een nieuwe linksback in huis te halen. Ouwejan (21) werd doorgeschoven naar de basiself van trainer John van den Brom en hij heeft het vertrouwen van de technische staf niet beschaamd. Integendeel: in het AFAS Stadion heeft niemand het meer over Haps. 

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Jarenlang was Van Polen een vertrouwd gezicht op rechts. Door omstandigheden is de captain dit seizoen op links beland. Dat gaat Van Polen uitstekend af. De routinier is een echte leider en gaat altijd voorop in de strijd. Met PEC Zwolle draait Van Polen een fantastisch seizoen. Er werd al negen keer gewonnen in de Eredivisie, met een imponerende vierde plek tot gevolg. 

Ridgeciano Haps (Feyenoord)
Een transfer naar een Nederlandse topclub was slechts een kwestie van tijd voor Haps. Bij AZ deed de linksback het al een paar seizoenen uitstekend. Toen kampioen Feyenoord Terence Kongolo had verkocht, sloeg het razendsnel toe in Alkmaar. De Rotterdammers draaien een moeizaam seizoen, maar Haps - prijskaartje: zes miljoen - heeft zich in de Eredivisie én in de Champions League weten te onderscheiden. 

Milan Massop (Excelsior) 
Dit seizoen één van de uitblinkers bij Excelsior, dat onder trainer Mitchell van der Gaag wederom verrassend goed presteert. Massop zorgt voor dreiging op links en was dit seizoen opvallend genoeg al goed voor drie doelpunten. Afgelopen weekend was hij haast hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 2-0 thuiszege op FC Groningen. 

Angelino (NAC Breda)
Kuitenbijtertje op links in het Rat Verlegh Stadion. De verwachtingen rond spelmaker Manu García waren hooggespannen, maar het is vooral landgenoot Angelino die deze jaargang indruk maakt als huurling van Manchester City. Een doorbraak in de Premier League lijkt niet realistisch. Prima optie voor een mooie (sub)topclub in de Eredivisie wellicht. 

Stem ook op

Doelman
Rechtsback