'Overmars grijpt de macht: directeur en Bergkamp vochten elkaar de tent uit'

'Overmars grijpt de macht: directeur en Bergkamp vochten elkaar de tent uit'

22-12-2017 07:57
59

Het boterde totaal niet tussen Marc Overmars en Dennis Bergkamp. Volgens De Telegraaf vochten de directeur spelersbeleid en de 'cultuurbewaker' van Ajax elkaar de tent uit in het technisch hart.

Dat begon al afgelopen zomer. Overmars wilde Peter Bosz behouden en diens eis inwilligen om bij het eerste elftal afscheid te nemen van assistenten Bergkamp, Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo L'Ami en inspanningsfysioloog Björn Rekelhof. Overmars kon aanvankelijk op de steun van Edwin van der Sar rekenen, maar die koos uiteindelijk partij voor Bergkamp en liet Bosz vertrekken.

Overmars wilde vervolgens Michael Laudrup aanstellen, maar hij werd opnieuw 'overruled' door Van der Sar en Bergkamp, die voor Marcel Keizer kozen. 'Overmars had dus een vooruitziende blik, maar trof ook weldegelijk blaam door onvoldoende in te spelen op het vertrek van Davinson Sanchez, Davy Klaassen en Bertrand Traoré', schrijft De Telegraaf. Door het gezwalk van Keizer met Ajax, verschoof het machtsvacuüm de afgelopen maanden alsnog richting de directeur spelersbeleid.

Overmars, die er door de enorme transferinkomsten uitstekend opstaat bij de raad van commissarissen, greep de macht, nadat hij begin oktober Van der Sar opvolgde als voorzitter van het Technisch Hart. Na de bekeruitschakeling tegen FC Twente was voor hem de maat vol. 'Bergkamp sputterde opnieuw tegen en kon ook zijn koffers pakken. Hem wordt verweten eerder in conflict te zijn gekomen met Wim Jonk, Orlando Trustfull en dus Bosz', stelt de ochtendkrant.

Bergkamp stond open voor vertrek Ziyech
Ook het Algemeen Dagblad gaat in op de rol van Bergkamp. Waar Overmars meer spelers in de categorie midden-twintig wilde aantrekken, zit de 'cultuurbewaker' op de lijn dat aanvulling zo veel mogelijk uit de eigen opleiding moet komen. Zo was Bergkamp van mening dat Hakim Ziyech afgelopen zomer best verkocht had mogen worden om ruimte te maken voor eigen talent.