Keizer gaf uur voor Ajax-ontslag nog interview: Voor 100 miljoen verkocht

Keizer gaf uur voor Ajax-ontslag nog interview: "Voor 100 miljoen verkocht"

22-12-2017 12:38
76

Een uur voor zijn ontslag gaf een nietsvermoedende Marcel Keizer nog een interview aan Het Parool. Het bleek zijn laatste als Ajax-trainer. In het gesprek liet hij optekenen te hopen op een zekere vorm van nuance in zijn beoordeling.

Keizer wist dat hij kritisch werd gevolgd, helemaal na de bekeruitschakeling tegen FC Twente. "Maar ik ben daar geen moment mee bezig geweest. Als je niet tegen kritiek kan, moet je geen trainer van Ajax worden", vertelde hij aan Het Parool. "Ik had vorig seizoen een kantoortje naast dat van hoofdtrainer Peter Bosz. Toen hij terugkwam uit Rostov (4-1 nederlaag en Champions League-uitschakeling, red.), dacht ik: dat is geen lekkere baan. Maar datzelfde zal Michael Reiziger vandaag misschien gedacht hebben, toen hij mij zag."

Keizer zei tegen het einde van het interview te hopen dat iedereen hem zou beoordelen op het totale pakket. "Dat er voor 100 miljoen aan spelers is verkocht en voor 20 miljoen teruggekocht. Dat er vorig jaar vijf internationals op de reservebank zaten en nu nul. Dat het spel beter wordt en dat het gat met PSV overbrugbaar is, terwijl we met z'n allen van heel ver moesten komen. Als dat allemaal wordt meegewogen en het is niet goed genoeg, dan hoor ik het wel", zegt hij. Een uur later vertelde algemeen directeur Edwin van der Sar aan Keizer dat hij geen trainer van Ajax meer is.