Update: Van Polen doet ondanks clausule toezegging: Dat is de afspraak

Update: Van Polen doet ondanks clausule toezegging: "Dat is de afspraak"

23-12-2017 14:34
13

Bram van Polen zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw, meerjarig contract in Zwolle, maar dat betekent niet dat de verdediger sowieso actief blijft bij PEC. De aanvoerder heeft namelijk een transferclausule in zijn contract staan.

Van Polen onthulde dat vrijdagavond, na afloop van het competitieduel tussen ADO Den Haag en PEC (4-0). "Ik heb een clausule in mijn contract laten opnemen. Dat is welbekende 'Wout Brama-clausule'. Mocht er een club uit Australië komen, dan zou ik er transfervrij in de zomer naartoe kunnen."

De captain van de huidige nummer vier van de Eredivisie gaf in het verleden meerdere malen aan dat hij graag nog eens aan de slag wil in Australië. Van Polen (32) debuteerde in 2007 in Zwolse dienst en is al zijn hele voetballeven verbonden aan de club. Hij werd kampioen van de Jupiler League, won de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in Zwolle.  

Update 14.34: Een vertrek in de winterstop is zéker niet aan de orde voor Van Polen. Dat benadrukt de routinier in gesprek met Voetbal International. "Nee, de afspraak is dat ik dit seizoen in ieder geval afmaak bij de club. (...) Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij op zoek mag gaan. Zelf heb ik ook de nodige lijntjes uitgegooid."

Lees ook: PEC Zwolle legt 'unieke' aanvoerder vast: "Ik speel er al mijn hele leven"