De Jong laat litteken achter in Tilburg: Het klikte niet tussen hem en Streppel

De Jong laat litteken achter in Tilburg: "Het klikte niet tussen hem en Streppel"

23-12-2017 11:37
15

Berry van Gool, algemeen directeur Willem II, vindt het héél pijnlijk dat Frenkie de Jong nooit heeft kunnen schitteren in het shirt van de Tilburgse club. De Jong maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding in Tilburg. Voordat hij doorbrak, verkaste hij naar Ajax. Daar doet het talent het dit seizoen uitstekend. 

"Het grootste litteken in vijf jaar Willem II", noemt Van Gool in het Brabants Dagblad het ongelukkige einde tussen De Jong en de Tricolores. Toenmalig hoofdtrainer Jurgen Streppel gunde De Jong amper speelminuten in het eerste elftal.

"Ik baalde er enorm van dat hij nagenoeg geen speeltijd kreeg in het eerste. Frenkie is het grootste talent dat hier ooit heeft rondgelopen. Ik ben voetballiefhebber. Zulke spelers wil je in het shirt van het eerste elftal op het veld zien. Maar het klikte niet tussen hem en Streppel. Ik ben geen trainer."

"Maar Willem II eindigde dat seizoen op de negende plaats in de Eredivisie. Er was dus gelegenheid om jonge spelers een kans te geven", vervolgt Van Gool. "Maar de trainer gooide er steeds de laatste 25 minuten Robert Braber in, in plaats van De Jong een kans te geven. Die had misschien wel bijgetekend al hij een echte kans had gekregen bij Willem II."

Lees ook: Geschrokken De Jong: "Toen ik het las dacht ik: zal wel niet waar zijn"