'Onterechte overwinning' voor winterkampioen PSV: Wij verdienden meer

'Onterechte overwinning' voor winterkampioen PSV: "Wij verdienden meer"

23-12-2017 23:12
54

Julian Lelieveld had zaterdagavond zijn handen vol aan Steven Bergwijn en Joshua Brenet. Vitesse trad met een vijfmansdefensie aan tegen de koploper, maar moest uiteindelijk wel het hoofd buigen. Het werd 2-1.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Wedden

Meer odds

"Er zat voor ons meer in vandaag", zegt Lelieveld in gesprek met VoetbalPrimeur. "We hebben niet veel weggegeven, maar ook niet veel gecreëerd inderdaad. Ik denk niet dat PSV echt terecht gewonnen heeft. Wij verdienden meer, de teams waren gewoon gelijkwaardig. We hebben laten zien dat we prima mee kunnen met dit niveau, we waren écht niet minder dan PSV."

"Ze waren wel gevaarlijk via voorzetten, maar ze hebben niet echt uitgespeelde kansen gehad. Die terugspeelbal die Luuk de Jong onderschepte was een goede kans, maar voor de rest hebben ze ook niet veel gecreëerd."

Als back in de vijfkoppige verdediging van Vitesse kreeg hij zowel met Bergwijn als Brenet te maken. "In de eerste helft ging het moeizaam. Omdat we met vijf man achterin stonden kwam Matt (Miazga, Vitesse-verdediger, red.) door en pakte ik vaak Brenet op. Daardoor heb ik niet echt een vaste tegenstander. Dat is soms lastig. Bij vlagen ging het goed, maar soms ook slecht", aldus Lelieveld.

"We stonden met vijf man achterin, dus dan spreek je met Miazga af dat hij de binnenkant heeft en ik de binnenkant. Als Brenet via links dan opkomt, pak ik hem op. Hij komt heel veel op en kan vervolgens zowel buitenom gaan als binnendoor. In zo'n systeem is het vooral heel belangrijk om met elkaar te communiceren."

PSV rouleert veel in de voorhoede, maar de Vitesse-back hield zich op voorhand niet bezig met wie hij zou ontmoeten op het veld. "Tuurlijk moet je weten wie je tegenstander is, maar het maakt mij niet zoveel uit. Het zijn allebei snelle spelers, heel vergelijkbaar. Stevie komt misschien iets meer naar binnen dan Lozano, maar het zijn allebei spelers met een goede actie. Het zijn allebei goede spelers."

"In de tweede helft kwam Bergwijn er een paar keer langs, binnendoor. Dan twijfel je, omdat Brenet aan de buitenkant er overheen komt. Op een paar schoten na is hij denk ik niet heel gevaarlijk geweest", besluit hij.