Update: BBC spreekt Dembélé-akkoord voor 20 miljoen tegen: 'Nonsens'

Update: BBC spreekt Dembélé-akkoord voor 20 miljoen tegen: 'Nonsens'

25-12-2017 14:07
14

Celtic lijkt het Franse wonderkind Moussa Dembélé deze winter nog kwijt te gaan raken. Sky Sports meldt op Eerste Kerstdag dat The Bhoys een akkoord met Brighton & Hove Albion hebben bereikt over een transfer naar Zuid-Engeland.

De club van Davy Pröpper en Soufyan Ahannach zou een bedrag van ruim twintig miljoen euro kwijt zijn met de transfer. Manager Chris Hughton had in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Chelsea van dinsdagmiddag al laten doorschemeren dat zijn club geïnteresseerd is in Dembélé. "Hij is een erg goede speler, die aan een geweldig seizoen bezig is", wordt hij geciteerd door Sky Sports.

Hoewel hij pas 21 jaar oud is, loopt Dembélé alweer vijf seizoenen mee in het Britse profvoetbal. De aanvaller debuteerde eind 2013 namens Fulham in het Championship en vertrok voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 naar Celtic. Afgelopen seizoen maakte de Fransman grote indruk door in alle competities liefst 32 doelpunten te maken.

Update 14.07: Volop onduidelijkheid over de transfer van Dembélé: de BBC meldt op basis van bronnen binnen Celtic dat de verhalen over de jongen Fransman 'nonsens' zijn.