Tiendalli duikt op bij derdedivisionist: 'Na mijn carrière zien ze me niet terug'

Tiendalli duikt op bij derdedivisionist: 'Na mijn carrière zien ze me niet terug'

Gepubliceerd: woensdag 27 december 2017 om 08:30wo 27-12-2017 om 08:30

Hij was lang uit beeld in Nederland. Dwight Tiendalli, oud-speler van Swansea City, Feyenoord en FC Utrecht, is tegenwoordig actief bij Oxford United, een club die uitkomt op het derde niveau (League One) van Engeland. Na een paar vervelende blessures is de back vooral blij dat hij weer fit is. 

"Ik had geen perspectief meer bij Swansea. Ik ging op zoek naar een nieuwe club, maar dat duurde langer dan ik had gedacht. Ik trainde voor mezelf en kreeg wat last van mijn knie", blikt Tiendalli terug in het Algemeen Dagblad. Zijn contract werd in 2015 ontbonden. 

Eerder dit jaar klopte Oxford United aan. "Pep Clotet, onze manager, was assistent-trainer bij Swansea City toen ik daar speelde. Hij belde me en vroeg om bij Oxford te komen spelen. Hij had vertrouwen in me, gaf me een kans en die heb ik met beide handen aangegrepen. Na die vervelende periode met blessures wilde ik vooral heel graag weer voetballen. Het niveau maakte me niet zoveel uit."

De tweevoudig Oranje-international is nu al bezig met zijn leven na het voetbal. "Ik heb altijd wel nagedacht over andere dingen. Veel jongens doen dat niet. Ze hebben het voetbal en dat is het. Na hun carrière worden ze trainer en blijven zo lekker in dit wereldje. Dat is een makkelijke keus en ieders goed recht, maar ik ben niet zo."

"Als ik straks 80 of 90 ben wil ik niet terugkijken en erachter komen dat ik alleen maar met voetbal bezig ben geweest. Na mijn carrière gaan ze me denk ik ook niet terug zien in de voetbalwereld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws