Financiële gevolgen FC Groningen en Willem II na recordtransfer Van Dijk

Financiële gevolgen FC Groningen en Willem II na recordtransfer Van Dijk

27-12-2017 19:23
56

Grote kans men in Groningen en Tilburg woensdagavond een vreugdedansje maakt. De megatransfer van Virgil van Dijk naar Liverpool is financieel topnieuws voor FC Groningen en Willem II.

Groningen kan volgens het Dagblad van het Noorden rekenen op één procent van de transfersom. Gebaseerd op genoemde 84,5 miljoen euro is dat 845.000 euro. Het is geen opleidingsvergoeding, maar een doorverkooppercentage dat Groningen bedong toen Van Dijk in de zomer van 2013 naar Celtic verkaste.

Ook Willem II krijgt geen opleidingsvergoeding, omdat het om een binnenlandse transfer gaat. De Tilburgers kunnen wel - net als Groningen - een doorverkooppercentage tegemoet zien. Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, laat aan het Brabants Dagblad weten dat het om omgerekend 350.000 euro gaat.

De in Breda geboren Van Dijk doorliep de jeugdopleiding van Willem II en speelde van 2011 tot 2013 voor FC Groningen. Daarna ging hij naar de Schotse kampioen Celtic. Anderhalf jaar geleden verhuisde hij al voor vijftien miljoen euro naar Southampton. De Oranje-international lost Marc Overmars af als duurste Nederlandse voetballer. De huidige Ajax-directeur vertrok in 2000 voor veertig miljoen van Arsenal naar Barcelona.

Lees ook:  Done deal: Van Dijk poseert voor kerstboom met Liverpool-shirt