Ajax maakt transfer officieel: Ten Hag de nieuwe trainer

Ajax maakt transfer officieel: Ten Hag de nieuwe trainer

28-12-2017 14:45
159

Erik ten Hag is officieel de nieuwe trainer van Ajax. De coach komt over van FC Utrecht en tekent een contract tot medio 2020 in Amsterdam. Dat bevestigt de club donderdagmiddag.

Ajax schrijft in de verklaring dat er tussen de club en de trainer in hoofdlijnen een akkoord is. Ten Hag begint op 1 januari aan zijn klus in Amsterdam. Ajax maakt nog geen melding van de komst van Alfred Schreuder, die het als assistent-trainer wil aantrekken. Schreuder staat nog onder contract bij Hoffenheim.

Wedden

Meer odds

Naar verluidt betaalt Ajax een kleine miljoen euro voor Ten Hag, die sinds medio 2015 hoofdtrainer was bij FC Utrecht. Daarvoor was hij werkzaam als beloftencoach bij Bayern München, trainer van Go Ahead Eagles en assistent-coach bij PSV. Ook had hij leiding over de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Ten Hag is bij Ajax de opvolger van de ontslagen Marcel Keizer.

De nieuwe Ajax-coach zal pas in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft zijn eerste persconferentie geven. Zijn eerste officiële wedstrijd is direct een cruciale: de Klassieker tegen Feyenoord.