Ajax herstelt zich tegen Roda JC

27-12-2006 23:48

Ajax-coach Henk Ten Cate moest het zonder eerste doelman Stekelenburg stellen, die thuis ziek op bed lag. Dennis Gentenaar kreeg hierdoor als tweede goalie de kans om zich te bewijzen. Ajax had zonder zelf groots te spelen weinig te duchten van Roda JC. Na een kwartier spelen kwam het op voorsprong dankzij Wesley Sneijder. Dit was een omstreden goal, want Sneijder tikte eerst met zijn hand de bal uit de handen van Roda-keeper Castro. Het incident werd niet waargenomen door arbiter Blom, waardoor de middenvelder eenvoudig de 1-0 binnen kon tikken. Vlak voor rust werd het nog 2-0 door Zdenek Grygera. Hij kon binnentikken na een goede voorbereidende actie van Vermaelen. Het duel kende na rust weinig hoogtepunten meer, waardoor de drie punten in de ArenA bleven. Door de overwinning staat Ajax nu op de tweede plaats in de Eredivisie met negen punten achterstand op koploper PSV. Roda JC is met 25 punten terug te vinden in de middenmoot.