Lozano 'ongelooflijk geschopt': Het lag ook wel een beetje aan hemzelf

Lozano 'ongelooflijk geschopt': "Het lag ook wel een beetje aan hemzelf"

28-12-2017 23:12
98

Hans Westerhof heeft grote bewondering voor Hirving Lozano. De Nederlandse oefenmeester volgde de ontwikkeling van de PSV-ster op de voet toen deze nog in Mexico actief was. Westerhof zag daar hoe 'Chucky' tijdens elke wedstrijd de ene na de andere schop te verwerken kreeg. 

"De tegenstanders hebben hem hier de laatste jaren zo ongelooflijk geschopt. Aan alle kanten hebben ze hem geraakt. Chucky leek soms wel een Piñata, zo’n pop waar je met een stok tegenaan slaat. Ik heb foto's gezien van zijn voet die helemaal openlag", aldus de oefenmeester in gesprek met Voetbal International.

"Het lag ook wel een beetje aan hemzelf, door zijn provocaties. Maar elke keer ging hij de duels weer aan, zonder angst. Dat vond ik ongelooflijk, heb ik heel veel respect voor", vervolgt Westerhof, die technisch directeur was bij Pachuca, de oude club van Lozano. 

"We hebben samen continu strijd gevoerd. Ik ben wel benieuwd hoe hij nu daarop terugkijkt. Ik hoop dat hij op een dag beseft dat die gekke Pepe (bijnaam van Westerhof, red.) het echt goed met hem voor had. En als ik hem nu zie bij PSV, dat hij naast zijn goals ook zonder bal veel werk verzet, dan ben ik daar trots op."