'Utrecht hakt knoop door en wil Ten Hag-opvolger snel aanstellen'

'Utrecht hakt knoop door en wil Ten Hag-opvolger snel aanstellen'

29-12-2017 07:35
17

FC Utrecht wil Jean-Paul de Jong aanstellen als opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. Over de opvolging van Ten Hag werd kort na de interesse van Ajax in de trainer al gespeculeerd.

Volgens De Telegraaf heeft De Jong inderdaad de beste papieren om Ten Hag op te volgen in de Domstad. De keuze voor hem wordt 'intern breed gedragen', schrijft de ochtendkrant. Met name grootaandeelhouder Frans van Seumeren heeft een hoge pet op van De Jong. Utrecht streeft ernaar om de huidige assistent-trainer op korte termijn door te schuiven. De Jong heeft de afgelopen 2,5 jaar nauw samengewerkt met Ten Hag en kan op sportief gebied dus verdergaan waar Ten Hag gebleven was.

"Hij weet precies wat onze speelstijl is en kent de jongens heel goed", zegt Yassin Ayoub over De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Het zou zeker een optie zijn om hem als hoofdtrainer aan te stellen. Als de club dat ziet als een oplossing, kan ik dat alleen maar toejuichen." Naast De Jong werden er ook andere trainers aan de vacature in Utrecht gelinkt. Mitchell van der Gaag werd naar verluidt genoemd bij de nummer zes van de Eredivisie.