Bosz kijkt naar Ajax: 'Kan naar de top als hij van blessures blijft gevrijwaard'

Bosz kijkt naar Ajax: 'Kan naar de top als hij van blessures blijft gevrijwaard'

29-12-2017 08:07
29

Peter Bosz kwam bij zijn aanstelling in de zomer van 2016 niet in een warm bad terecht bij Ajax. Na de zeer onrustige start van het seizoen volgde een bijeenkomst met de spelersraad, de technische staf en een afvaardiging van de F-Side en VAK410.

"Ik zie ze nog binnenkomen. In het spelershome stond een lange tafel. We hadden besloten door elkaar te gaan zitten, maar de stoelen naast mij bleven leeg", zegt Bosz tegen De Telegraaf. "Ik snapte het wel, voor die gasten was ik nog de 'oud-Feyenoorder'. Uiteindelijk ging er ook een naast mij zitten en ik maakte nog een geintje: Zo, durf je?"

Bosz vond het een goede bijeenkomst. "Op het einde zei iedereen wat-ie wilde. Er zat ook een jochie van de F-Side recht tegenover Lasse Schöne en Lasse richtte zich opeens tot die jongen. Hé, ik heb geen probleem met jouw kritiek. Op straat ook niet. Maar als ik met mijn kind in een supermarkt loop en je scheldt me daar verrot, houd ik daar niet van. Mijn kind is dan bang. Toen die andere gasten dat hoorden, traden ze zelf op tegen dat ventje. Hé, dat doen we niet! We laten ze met rust als ze ergens zijn!"

Op een gegeven moment liep het Ajax van Bosz als een geoliede machine. Bosz koos onder andere voor Daley Sinkgraven als linksback. "Mensen zeurden op de tribune als hij wel eens een bal verspeelde. Maar hij heeft heel veel wat je op die plek moet bezitten. Hij is een voetbalintelligente speler en ik denk dat hij in de top kan komen als hij van blessures blijft gevrijwaard."