Lof voor 'Lionel Messi' van Manchester City: Briljante ingeving van zo'n speler

Lof voor 'Lionel Messi' van Manchester City: "Briljante ingeving van zo'n speler"

29-12-2017 17:42
17

Xavi heeft een hoge pet op van Kevin de Bruyne. De oud-middenvelder van FC Barcelona vergelijkt de superster van Manchester City met Lionel Messi.

"Zelfs heel goede ploegen hebben op de belangrijke momenten iets speciaals nodig", wordt Xavi geciteerd door Spaanse media. "Bij Barcelona hadden we dat met Lionel Messi, Manchester City heeft het nu met De Bruyne. Elke keer als hij de bal heeft, heb je het gevoel dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Niet elke wedstrijd kan 4-0 zijn, zeker niet in de Champions League, en dat heb je een briljante ingeving nodig van zo'n speler."

Manchester City is voor Xavi de Engelse versie van Barcelona. "Ze spelen met Barcelona-DNA. Hun voetbal is schitterend, ze zijn dé ploeg in vorm van Europa en hoe goed de spelers ook zijn, Pep is verantwoordelijk voor het voetbal dat ze spelen."

Xavi is blij dat de Pep Guardiola zichzelf niet heeft verloochend. "Vorig seizoen zeiden de mensen dat hij zich moest aanpassen aan Engeland. Hij heeft dat geweigerd en nu speelt City het beste voetbal dat ze ooit hebben gespeeld in de Premier League."