VI-mannen steken de draak met Maaskant: 'Dan weet je dat dat naar buiten komt'

VI-mannen steken de draak met Maaskant: 'Dan weet je dat dat naar buiten komt'

30-12-2017 08:58
16

De carrière van Robert Maaskant nam het afgelopen jaar een aparte wending. Na zijn voorlopig laatste trainersklus bij Go Ahead Eagles ging hij aan de slag als franchisenemer van Recruit a Student, een uitzendbureau.

"Dit had ik een jaar geleden totaal niet verwacht", zegt Maaskant tegen BN De Stem. "Ik was al een tijdje bezig met de vraag: wil ik nog wel afhankelijk zijn van andere mensen die mij beoordelen, mensen die straks niks meer met de voetbalwereld te maken hebben? Ik ging meer relativeren. En dat is niet de beste manier om topsport te bedrijven."

Van voetbaltrainer naar ondernemer: het bevalt Maaskant goed. "Er is een wereld voor me opengegaan. Je begint onderaan de ladder, terwijl ik in het voetbal gearriveerd was en het klappen van de zweep redelijk kende. De voetbalwereld is sneller, kritischer en emotioneler. Er is meer media-aandacht, waardoor zaken worden opgeblazen", aldus Maaskant, die soms ook stress-momenten meemaakt. "Dan komt er zondagavond een aanvraag binnen voor een spoedklus: of we voor de maandagochtend personeel willen regelen."

Buiten het werk om houdt Maaskant zich onder andere bezig met Tai Chi, waar ze bij Voetbal Inside smakelijk om kunnen lachen. "Of ik dat erg vind? Ik kijk het programma niet. Ik vind het allemaal prima. Als je zelf op zo'n filmpje gaat staan, dan weet je dat het naar buiten komt. Dagelijks doen twintig miljoen mensen ter wereld aan Tai Chi, misschien zou de voetbalwereld zich er eens in moeten verdiepen? Aan de explosiviteit en de manier van kracht zetten, kunnen voetballers wat hebben."