Ik werd vroeger uitgelachen omdat ik voetbalde. Wilde later bij Ajax spelen

"Ik werd vroeger uitgelachen omdat ik voetbalde. Wilde later bij Ajax spelen"

Gepubliceerd: zaterdag 30 december 2017 om 09:14za 30-12-2017 om 09:14

Lieke Martens weet niet wat haar overkomt na de winst van het EK en haar toptransfer naar FC Barcelona. De vleugelflitser is ineens bekend en wordt zelfs ten huwelijk gevraagd door mensen die ze niet kent.

"Ik ben heel nuchter. Kom uit een klein Limburgs dorpje Nieuw-Bergen en ben beschermd opgevoed. Natuurlijk is het dan wennen als je ineens bekend bent", geeft Martens toe in het Algemeen Dagblad. "Bij mij ging het ook niet geleidelijk hè. Ik was na het EK klats boem een bekende Nederlander. De kunst is vooral om aan je carrière te denken. Iedereen wil interviews, je krijgt commerciële aanbiedingen. Maar als voetbalster zit er nog veel meer in mij. Dát telt."

Er zijn in Spanje weinig mensen die Martens op straat herkennen. De Nederlanders spreken haar wél aan. "Hier in Barcelona zijn het vooral Nederlandse toeristen die mij herkennen. In Nederland is het wat lastiger over straat gaan. Maar weet je, ik vind het mooi om een voorbeeld te zijn. Ik werd vroeger uitgelachen omdat ik voetbalde. Wilde later bij Ajax spelen, maar ja er was geen vrouwentak. Oranje? Dacht niemand aan."

Martens is nu ineens het knuffelmeisje van Nederland. "Los van de prijzen is dát zo mooi aan het gewonnen EK. Meisjes hebben nieuwe voorbeelden, nieuwe dromen. Mijn idool was Ronaldinho, maar ik wist dat ik nooit in een mannenteam kon spelen. En dan nu zó'n jaar. Heb er zo veel voor gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws