Van Bronckhorst over publiciteit en praatprogramma's: 'Dan niet meer leuk'

Van Bronckhorst over publiciteit en praatprogramma's: 'Dan niet meer leuk'

30-12-2017 09:40
27

Giovanni van Bronckhorst laat talkshows als Voetbal Inside en De Tafel van Kees aan zich voorbij gaan. De Feyenoord-trainer is geen fan van dergelijke voetbalpraatprogramma's.

"Daar heb ik geen behoefte aan", zegt Van Bronckhorst in een interview met NRC. "Het seizoen gaat zo snel. Vorig seizoen lijkt net of het eergisteren was. Zes keer per week ben je op tv. Ze kunnen alles vragen wat ze willen, op de persconferentie. Dan kies ik liever twee of drie dingen in een seizoen uit waarvan ik denk: dat wil ik wel een keer doen, maar meer ook niet. Want als je naar de een gaat, moet je ook naar de ander."

"Het is leuk over voetbal praten, tot ze over jou gaan praten. Dat is hetzelfde met roddelbladen, iedereen leest ze, totdat je er zelf in staat, dan vind je het niet leuk meer. Dat zeg ik ook vaak tegen mensen, dan zeggen ze: dat hoort erbij. Dat klopt. Maar hoe zou jij het vinden als veel mensen het over jouw functioneren hebben op je werk, elke dag."

Gio merkt dat de aandacht voor hem en Feyenoord groot is. "Er zijn drie, vier praatprogramma's en vijf, zes kranten die over jou schrijven dat jij iets niet goed doet. Sommige mensen hebben daar geen benul van hoe dat voelt. Het hoort erbij, je bent verantwoordelijk voor de club, voor de prestaties. Dat vind ik ook geen probleem. Het is alleen: hoe ga je ermee om."