Doorgebroken Pierie speculeert over transfer: 'Een club met een goed plan'

Doorgebroken Pierie speculeert over transfer: 'Een club met een goed plan'

30-12-2017 15:08
23

Kik Pierie is dit seizoen definitief doorgebroken in het eerste elftal van sc Heerenveen. De talentvolle verdediger droomt stiekem al van een avontuur bij een Europese topclub - maar in principe wil hij voolopig in Friesland blijven, benadrukt de tiener, die in juli achttien jaar wordt. 

"Ik ben een sociaal en leidinggevend type. Een doorzetter ook. Het zou mooi zijn om op een dag bij een grote club in de Champions League te voetballen. Nu ben ik vooral met Heerenveen bezig. Het is geweldig dat ik op mijn leeftijd zoveel eredivisiewedstrijden speel", aldus Pierie in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

Wedden

Meer odds

"Ik heb mijn contract bij de club dit jaar verlengd tot 2020, maar misschien komt er een droomclub voorbij met een goed plan", vervolgt de jeugdinternational. "Geen idee hoe lang ik nog bij Heerenveen blijf."

"Het altijd blijven streven naar iets groters en mooiers past bij me. Ik schat in dat de meeste jongens van 17 niet zo denken als ik. Maar ik ben actief in een volwassen wereld en ben publiek bezit. Dan krijg je dat. Het is trouwens niet erg om op straat herkend te worden hoor. Ik vind het leuk om kleine jongens blij te maken met gedag zeggen of een handtekening."