De Mos: 'Ajax was bang dat-ie naar Engeland zou gaan. Of erger nog: naar PSV'

De Mos: 'Ajax was bang dat-ie naar Engeland zou gaan. Of erger nog: naar PSV'

30-12-2017 16:20
76

Aad de Mos heeft een slecht gevoel over de transfer van Hassane Bandé naar Ajax. De analist denkt dat de Amsterdammers 'onder druk' ruim acht miljoen euro hebben opgehoest voor de jonge aanvaller van KV Mechelen. Bandé past in de ogen van De Mos niet in het systeem van Ajax. 

Begin december werd de komst van Bandé (19) naar Amsterdam razendsnel afgerond. "Ajax stond onder druk. Ze hadden naast Richarlison gegrepen, die het nu goed doet bij Watford. Waarop de raad van commissarissen zei dat het geld op het veld moest staan en niet op de bank. In Mechelen zat een heel klein cirkeltje van scouts op de tribune. Marcel Brands van PSV kwam, net als Henk Veldmate van Ajax. Als die mannen gaan, is het om ja of neen te zeggen", zegt De Mos in Het Nieuwsblad. "Onder de hamer of niet."

Wedden

Meer odds

"Van Man City en United waren de zware jongens ook al geweest. Omdat Ajax onder de indruk was van zijn match op Genk, dacht het dat Bandé naar Engeland of Anderlecht zou gaan. Of erger nog: naar PSV", vervolgt de analist. 

"Dan krijg je zulke prijzen. Ik denk wel dat hij de verkeerde club koos. Ajax speelt volgens een bepaald systeem. Op de krijtlijn. Daar moet je dingen afleren, leren combineren en ruimte maken. En dat terwijl Bandé op instinct speelt. Ik denk dat het een speler voor de snelle doorverkoop wordt, een type voor Engeland."