Historische prestatie van Serie A-hekkensluiter: na 19 wedstrijden van de nul af

30-12-2017 17:09
8

Het Italiaanse Benevento heeft zaterdagmiddag voor een historische prestatie gezorgd door de eerste zege op het hoogste niveau ooit te boeken. De Serie A-hekkensluiter stond bij aanvang van de negentiende speelronde op één punt, maar heeft dat aantal tegen Chievo Verona verviervoudigd.

Massimo Coda kroonde zicht tot de held van Benevento door in de tweede helft een opnieuw ingebrachte corner binnen te lopen en op die manier het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Met Samuel Armenteros negentig minuten op de bank werd de historische zege uiteindelijk binnen gesleept.

Ook Kevin Strootman bracht zijn zaterdagmiddag door op de reservebank. De linkspoot zag zijn club AS Roma in eigen huis gelijkspelen tegen Sassuolo (1-1), waardoor de achterstand van de Romeinen op koploper Napoli gegroeid is tot acht punten. Marten de Roon en Hans Hateboer maakten namens Atalanta Bergamo wél de negentig minuten vol, maar gingen in eigen huis onderuit tegen Cagliari (1-2).