Ambitieuze spits: 'Op de training bij PSV 1 kon ik het verschil niet maken'

Ambitieuze spits: 'Op de training bij PSV 1 kon ik het verschil niet maken'

30-12-2017 19:50
13

In de Jupiler League rijgt hij de goals aaneen en vorig jaar maakte Sam Lammers ook zijn eerste doelpunten namens PSV1. Om dat te bereiken heeft de tienerspits hard moet werken, vertelt hij op de website van zijn club. 

"Vorig jaar had ik een periode dat het lekker ging bij Jong PSV, maar dat ik op de training bij PSV 1 het verschil niet kon maken. Naarmate de tijd vorderde begon ik me beter en beter te voelen. Op een gegeven moment voelde ik dat ik het niveau van de trainingen aankon", wordt de Brabander geciteerd. "Toen wist ik: nu zit ik er dichtbij."

Het duurde nog een tijd voordat Lammers door trainer Phillip Cocu definitief werd overgeheveld naar de A-selectie. Zijn plaatsje in een de kleedkamer moest hij verdienen en daar raakte hij ongeduldig van, erkent de goalgetter. "Maar daar word je mentaal ook sterker van. En nu weet ik dat de beloning komt met hard werken. Dat is veel waard."

Lammers mocht dit seizoen drie keer invallen in de Eredivisie. In de Jupiler League scoorde hij zeven keer in negen optredens namens Jong PSV. 

Lees ook: "Ooit hoop ik bij PSV met nummer 9 op mijn rug te mogen spelen"