Update: Kroatische justitie zit weer achter Lovren aan: Hebben hem ondervraagd

Update: Kroatische justitie zit weer achter Lovren aan: "Hebben hem ondervraagd"

13-03-2018 20:45
15

Liverpool-verdediger Dejan Lovren riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. The Sun pakt zondagochtend uit met een verhaal over de Kroatische stopper, die door justitie in eigen land wordt beschuldigd van meineed.

Lovren was onlangs betrokken bij een corruptiezaak tegen Zdravko Mamic, een oud-bestuurder van topclub Dinamo Zagreb. De 28-jarige Kroaat kreeg daarin vragen over zijn transfer van Zagreb naar Olympique Lyon halverwege het seizoen 2009/2010. Hierin zou Lovren onder ede hebben gelogen. Afgelopen zomer werd landgenoot Luka Modric, die eveneens een verklaring moest afleggen tegen Mamic, beschuldigd van hetzelfde vergrijp als Lovren.

Een woordvoerder van de Kroatische justitie bevestigt aan The Sun dat Lovren in het vizier van de openbare aanklager is en dat hij wordt beticht van het afleggen van valse verklaringen. De ploeggenoot van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk wordt dinsdag in de rechtbank verwacht om zichzelf te verdedigen. Een dag eerder, op nieuwjaarsdag, speelt hij nog met Liverpool de uitwedstrijd tegen Burnley.

Update 13/3 20.45: Lovren is maandag opnieuw verhoord in Kroatië. Zvonko Kuharic, woordvoerder namens het Kroatische hof, heeft dit bevestigd tegenover ESPN. "Ik kan bevestigen dat wij meneer Lovren hebben ondervraagd. Hij heeft het bericht gekregen dat het strafrechtelijk onderzoek naar hem is geopend", aldus Kuharic. Of Lovren nog steeds een jarenlange celstraf riskeert, is vooralsnog onduidelijk.