Update: Bayern-scoop lijkt niet te kloppen: 'Leon heeft ons niets verteld'

Update: Bayern-scoop lijkt niet te kloppen: 'Leon heeft ons niets verteld'

01-01-2018 14:52
19

Topclubs uit Engeland, Spanje en Italië kunnen de komst van Leon Goretzka waarschijnlijk op hun buik schrijven. Volgens diverse media maakt de middenvelder van Schalke 04 komende zomer de overstap naar Bayern München. 

Goretzka wordt al maanden gelinkt aan diverse grootmachten uit heel Europa. Onder meer Juventus, Liverpool, Tottenham Hotspur en FC Barcelona hebben een oogje op de middenvelder, die beschikt over een aflopend contract. Vanaf januari mag hij onderhandelen met andere clubs over een transfervrije overstap in de zomer. 

Onder meer Marca heeft in de wandelgangen vernomen dat Goretzka (22) maanden geleden al heeft besloten dat hij zijn loopbaan wil voortzetten in München. Een transfer naar het buitenland komt nog te vroeg, vindt hij, en bovendien maakt hij bij Der Rekordmeister een grote kans op het binnenslepen van hoofdprijzen. 

Marca heeft begrepen dat Barça afgelopen week contact heeft opgenomen met het management van Goretzka. De Primera Division-grootmacht kreeg toen te horen dat het zinloos is om met de international van Duitsland te onderhandelen over een eventuele overstap. 

Update 01/01 14.52: Het bericht dat de overstap van Goretzka naar Bayern reeds bezegeld is, klopt niet. Schalke-directeur Christian Heidel en Jörg Neubauer, de zaakwaarnemer van Goretzka, laten dat maandag weten aan BILD. "Leon heeft ons niets verteld over een deal. Ik vertrouw hem en zijn agent", aldus Heidel. 

Volgens Duitse media is het wel opvallend dat Bayern niet heeft gereageerd op het nieuws rond de international. Toen diverse media onlangs schreven dat Bayer Leverkusen-goalie Bernd Leno naar München zou verkassen, volgde er binnen mum van tijd een statement vanuit de club. Bayern ontkende in alle toonaarden en dreigde zelfs met juridische stappen.