'Blunder van Nike gaat Barcelona 'astronomisch' transferbedrag kosten'

'Blunder van Nike gaat Barcelona 'astronomisch' transferbedrag kosten'

01-01-2018 18:30
34

De blunder van Nike gaat FC Barcelona mogelijk een 'astronomisch bedrag' kosten. Het beroemde sportmerk kondigde min of meer al de komst van Philippe Coutinho naar Catalonië aan en dat komt de Spaanse club nu mogelijk duur te staan.

Dat meldt The Telegraph. 'Philippe Coutinho is klaar om Camp Nou in vuur en vlam te zetten', schreef Nike in de eigen webshop. Het bericht werd binnen het uur verwijderd, maar was toen allang al opgemerkt en werd vervolgens gretig gedeeld op social media. Barcelona dacht genoeg te hebben aan een bedrag van 150 miljoen euro, maar moet nu mogelijk met nóg meer over de brug komen.

De transfer is blijkbaar nog helemaal niet afgerond, waardoor The Reds een stevigere positie in kunnen nemen in de onderhandelingen. The Telegraph spreekt van een 'astronomisch transferbedrag'. Nike is gevraagd om een reactie, maar wil niet reageren.

Coutinho zelf heeft zijn zinnen in ieder geval gezet op een transfer naar Barcelona. Hij is zelfs bereid om zijn Champions League-ambities opzij te zetten, gezien het feit dat hij dit seizoen niet meer in actie mag komen voor de Spanjaarden in het miljardenbal. Vorige zomer werd Coutinho ook al veelvuldig gelinkt aan Barcelona, maar Liverpool veegde diverse biedingen toen van tafel. Nu moet het alsnog van een transfer komen, maar heeft Nike het Barcelona naar verluidt niet makkelijker gemaakt.

Lees ook: 'Woedend Liverpool sleept Nike voor de rechter na bizar Coutinho-bericht'

Lees ook: Nike praat mond voorbij over Coutinho-transfer: Camp Nou in vuur en vlam zetten'