Als ik alleen was geweest, had ik nu al lang bij FC Bamischijf gespeeld

"Als ik alleen was geweest, had ik nu al lang bij FC Bamischijf gespeeld"

Gepubliceerd: dinsdag 2 januari 2018 om 07:13di 02-01-2018 om 07:13

Het Engelse avontuur van Thomas Verheydt bevalt hem prima. De 25-jarige Nederlandse spits staat onder contract bij de Engelse vierdedivisionist Crawley Town, waar hij tegen degradatie vecht.

Waar de meeste mensen uitgebreid kerst vieren, vuurwerk afsteken en oliebollen eten, bereidt Verheydt zich voor op een wedstrijd. "Gelukkig werd de training op eerste kerstdag eruit gegooid, konden we nog lekker uit eten met de familie", zegt de oud-speler van MVV tegen de Limburger. "Dat kerst is hier echt een ding hè. Iedereen loopt trots in die kersttruien. In Nederland zouden mensen denken dat je niet goed bij je hoofd bent."

Verheydt was in Nederland de sterkste op het veld, maar in Engeland niet. "Het is nog meer fysiek dan ik had verwacht. In Nederland was ik altijd de sterkste op het veld. Hier niet. Dan moet het anders. Als spits kun je de bal bijvoorbeeld maar één keer raken, anders pakken ze je. In negen duels heb ik al twee keer met een tulband om gelopen."

Verheydt ligt tot 2020 vast in Engeland. De spits wil ooit nog een keer een financiële klapper maken. "Dan ben ik 28, misschien kan ik dan nog wel een leuke stap maken in Engeland. Anders zie ik een avontuur in Azië ook wel zitten. Afgelopen zomer kon ik al naar Vietnam, maar dat is niet een land waar ik graag met die kleine naartoe ga. Als ik alleen was geweest, had ik nu al lang bij FC Bamischijf gespeeld. Verstand op nul en gaan. Nu heb je toch een gezin hè."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws