'Arjen Robben' van Ajax krijgt complimenten: Dan zie je ineens deze jongen

'Arjen Robben' van Ajax krijgt complimenten: "Dan zie je ineens deze jongen"

02-01-2018 07:26
41

Valentijn Driessen van De Telegraaf vergelijkt Justin Kluivert (18) met Arjen Robben. De journalist is groot fan van de jonge Ajacied, van wie hij hoopt dat hij zich zowel sportief als mentaal blijft ontwikkelen.

"Ik zag Justin Kluivert van de week spelen, die doet mij nu toch een beetje aan Arjen Robben denken", zegt Driessen bij Sportforum van de NOS. "De manier waarop hij voetbalt..Hij doet het nu drie, vier keer en het lukt hem drie, vier keer. Van links naar rechts en Robben deed het altijd van rechts naar links. Iedereen weet wat er komt. Het is een jongen van achttien jaar. Geef het even de tijd."

Het gaat nog niet altijd goed met de ontwikkeling van Nederlandse talenten, maar Kluivert heeft volgens Driessen iets speciaals. "Dan zie je ineens deze jongen die zich ontwikkelt en nooit in Jong Ajax heeft gespeeld. Er zijn spelers die daar wél hebben gespeeld. Hij heeft in een keer die stap gemaakt. Dat zijn dan toch vaak de grote talenten, die dan via de A1 komen."

Driessen trapt dan op de rem. "Ik zie wel dingen waarvan ik denk: dat belooft wat. Het gaat er ook om hoe die jongen zich verder ontwikkelt, ook in de bovenkamer. Dit soort uitlatingen is voor sommige spelers een gevaar, omdat ze dan denken dat ze er al zijn."