'Ik zou Jordi Cruijff een paar dagen bijstaan, maar het werd een fulltime job'

'Ik zou Jordi Cruijff een paar dagen bijstaan, maar het werd een fulltime job'

Gepubliceerd: dinsdag 2 januari 2018 om 16:42di 02-01-2018 om 16:42

Steve McClaren vertrok vorige week uit het niets bij Maccabi Tel Aviv, omdat hij weer in Engeland wil werken. In Israël was hij de rechterhand van trainer Jordi Cruijff, maar aanvankelijk was dat helemaal niet de bedoeling.

McClaren hield het na vijf maanden voor gezien bij Maccabi, maar had eigenlijk al eerder willen vertrekken. "Ik ben naar Israël gegaan om Jordi Cruijff te helpen als een soort adviseur", vertelt hij aan Sky Sports. "Het was de bedoeling dat ik hem drie of vier dagen per week zou bijstaan, maar het werd al snel een fulltime job. Uiteindelijk werd ik zijn assistent, leidde ik de trainingen en zat ik naast hem op de bank."

McClaren, die nog geen nieuwe uitdaging heeft gevonden in Engeland, heeft genoten bij Maccabi Tel Aviv. "Het was een schitterende ervaring. Israël - en Tel Aviv in het bijzonder - is een bijzondere plek. We hebben in de Europa League gespeeld en hebben een beker gewonnen; de eerste prijs in drie jaar. De Spaanse staf, de Spaanse manier van spelen... Het was een mooie ervaring."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws