Guardado gaat voor poging nummer vier: Het is mijn laatste kans

Guardado gaat voor poging nummer vier: "Het is mijn laatste kans"

02-01-2018 22:27
18

Andrés Guardadu hoopt komende zomer voor de vierde keer zijn droom waar te maken. De oud-PSV'er staat voor zijn een nieuwe deelname aan het WK met Mexico.

"Ik ben trots dat ik het mogelijk voor de vierde keer op een WK mag proberen", zegt Guardado op de site van de FIFA. "Je droomt dat je er eentje mag spelen, laat staan vier. Ik ben er echt enthousiast over. Het voelt nog steeds alsof het mijn eerste keer is en het kan net zo goed mijn laatste zijn. Maar belangrijker, het is mijn laatste kans om deel uit te maken van een Mexicaans team dat de geschiedenisboeken in gaat. Dat is mijn grootste motivatie."

Guardado maakte op het WK 2006 in Duitsland zijn WK-debuut in de achtste finale tegen Argentinië (2-1 verlies). "Ik speelde daar één wedstrijd, maar het was wel de grootste. Ik was pas negentien en niet veel mensen wisten wie ik was. Mijn belangrijkste herinnering is toen ik de opstelling hoorde in de kleedkamer."

Vier jaar later reisde Guardado met Mexico af naar Zuid-Afrika. "Om eerlijk te zijn houd ik slechte herinneringen over aan dat WK. Het was een raar toernooi voor me. De bondscoach vertrouwde me niet volledig en ik voelde me niet helemaal op mijn gemak wanneer ik speelde. Ik herinner me nog de wedstrijd tegen Uruguay om de koppositie in de groep. Hij zette me in de basis, maar haalde me er in de rust weer af zonder uitleg of wat dan ook. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd."