'Wat geef jij dat jong te vreten?, riepen ze. Geloof me, dat komt echt wel binnen'

'Wat geef jij dat jong te vreten?, riepen ze. Geloof me, dat komt echt wel binnen'

03-01-2018 12:00
42

Later in zijn carrière kon hij er ruiterlijk om lachen, maar Jeroen Verhoeven - onlangs gestopt - geeft toe dat hij het als jonge doelman moeilijk vond om wekelijks te worden uitgelachen en uitgescholden vanwege zijn uiterlijk. 

Door zijn forse voorkomen werd Verhoeven bekend als pizza-keeper. In stadions lachten supporters hem uit. Dat was op jonge leeftijd ook al het geval. "In het begin van mijn loopbaan heb ik het er zeker moeilijk mee gehad, uitgescholden worden vanwege mijn voorkomen. Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn ouders. Die mensen hebben altijd voor me klaargestaan, altijd goed voor me gezorgd, en dan zeggen buitenstaanders eventjes dat hun opvoeding niet deugt", vertelt hij aan Voetbal International. 

Wedden

Meer odds

"Wat geef jij dat jong te vreten?, riepen ze vaak. Geloof me, dat komt echt wel binnen. Je weet zelf wat je ervoor doet, wat je laat ook vooral, en dan word je zo neergezet. Dat doet pijn. Zeker als je ziet dat je ouders er verdriet van hebben."

Verhoeven denkt dat hij door zijn gestalte is belemmerd in zijn loopbaan. "Het is heel simpel. Google mijn naam en de eerste hits gaan allemaal over pizza's. Ik kan me zo voorstellen dat clubs die een keeper zochten, dan niet meteen dachten: die pakken we. Bij FC Utrecht was ik echt in goeden doen. Kwalitatief denk ik dat dat niveau ook wel bij me paste, net onder de subtop."

Lees ook: ‘Ik had één geluk: dat ik in mijn tweede week bij Ajax direct mijn vinger brak'