'Ik moet mijn lichaam perfect onderhouden. Wie dat niet doet, is onprofessioneel'

'Ik moet mijn lichaam perfect onderhouden. Wie dat niet doet, is onprofessioneel'

03-01-2018 15:27
14

Niemand bij Willem II traint zoals Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaanse aanvaller is trots op het feit dat hij in Tilburg lof oogst om zijn bijna maniakale benadering van het vak.

Ogbeche moet erom lachen. "Ik zeg altijd tegen de jongens: Dit is de enige baan die ik heb, en toevallig ook nog eens mijn droombaan", vertelt hij aan Voetbal International. "Mijn lichaam is mijn enige gereedschap, dus moet ik dat perfect onderhouden. Wie dat niet doet, is in mijn ogen onprofessioneel bezig."

Wedden

Meer odds

Niet zelden is Ogbeche aan het eind van de middag de laatste speler op de club. Hij probeert daarmee ook een voorbeeld te zijn voor zijn jongere teamgenoten. "Niet door te gaan lopen preken, meer door het ze te laten zien. Ik wil ze enthousiast maken. Het is geen straf na een training extra werk te doen, het is voor je eigen bestwil. Zó moet je ermee bezig zijn."

"Meestal komen de jongens uit zichzelf naar me toe. Ze zien dat ik vroeg op de club ben én langer blijf om allerlei oefeningen te doen en vragen dan waaróm ik iets doe. Ik zet ze dan altijd zelf aan het werk. Probeer maar, en vertel me wat je voelt. Ik probeer de rest te besmetten. Dat heb ik al sinds het begin van mijn carrière", besluit Ogbeche.