Fraser legt Büttner straf op: Dat heb ik hem vanochtend gezegd

Fraser legt Büttner straf op: "Dat heb ik hem vanochtend gezegd"

03-01-2018 16:08
18

Vitesse-trainer Henk Fraser bevestigt in gesprek met Omroep Gelderland dat Alexander Büttner níet mee afreist naar het aanstaande trainingskamp in Spanje. De linksback wordt gestraft omdat hij niet fit is. 

Tal van media meldden eerder op de dag al dat Büttner (28) straf had gekregen van Vitesse. Nu blijkt dat de vleugelverdediger - net als alle spelers van de club  - woensdag getest is en dat hij niet fit bleek te zijn. "We hebben hier allerlei zaken waar we alles mee kunnen meten en de kern is dat hij niet trainingsfit is", aldus Fraser.

Wedden

Meer odds

De oefenmeester wil niet veel zeggen over de kwestie. "Te zwaar? Daar praat ik niet over. Maar niet trainingsfit houdt bijvoorbeeld in dat je kwetsbaar bent voor blessures. En we willen op een bepaald niveau gaan trainen in Spanje. Daarom gaat hij ook niet mee op trainingskamp en volgt hij hier een traject. Dat heb ik hem vanochtend gezegd."

De maatregel volgt op een signaal dat Büttner kreeg na het competitieduel met PSV. "Toen was hij al niet fit. Ja, het klopt dat je dan zegt dat hij er weer moet staan bij de eerste training na de vakantie."

Lees ook: 'Büttner maakt zich onmogelijk bij Vitesse: per direct disciplinair geschorst'