Gerbrands verklaart miljoenentransfer PSV ondanks 'gat': Het is heel simpel

Gerbrands verklaart miljoenentransfer PSV ondanks 'gat': "Het is heel simpel"

04-01-2018 07:45
158

Hoe kon PSV Maximiliano Romero binnenhalen terwijl er afgelopen zomer een gat van vijf miljoen euro ontstond in de begroting? Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovenaren, legt het uit in gesprek met Voetbal International. 

Omdat het PSV begin dit seizoen niet lukte om de Europa League te bereiken, liep de club zo'n vijf miljoen euro aan inkomsten mis. In de begroting was wel rekening gehouden met Europa League-inkomsten. "Het is heel simpel", begint Gerbrands. "Het vijfjarige contract van Romero gaat pas in op 1 juli 2018. Dat betekent dat de transfer van Romero in het volgende boekjaar valt en we er nu dus geen last van hebben." 

"Daarnaast betalen we de gehele som niet in één keer, die wordt over een bepaalde periode uitgesmeerd. Dat we nog een gat van vijf miljoen euro te vullen hebben klopt. Het meest waarschijnlijk is dat we één of meerdere spelers verkopen, die passen in de plannen van PSV met het oog op de selectie van komend seizoen. Dat hoeft niet in de winterstop, dat kan ook direct na de competitie. Gezien de interesse in onze spelers in de afgelopen transferperiode zijn we er niet bang voor dat dit niet lukt", aldus Gerbrands.