In het kort: krankzinnige derby in Spanje, winst en rotnieuws voor Juventus

06-01-2018 22:52
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Spaanse derby levert acht doelpunten op
Een heerlijke wedstrijd tussen Sevilla en Real Betis is zaterdagavond geëindigd in een 5-3 zege voor de gasten. Bij thuisclub Sevilla stond trainer Vincenzo Montella voor de eerste keer aan het roer. De Italiaan werd vorige week aangesteld als opvolger van Eduardo Berizzo. Betis, met Andrés Guardado negentig minuten op het veld, kwam al na twintig seconden op voorsprong. Het werd daarna 1-1, 1-2, 2-2, 2-4, 3-4 en, diep in blessuretijd, 3-5 via Cristian Tello. Betis is door de overwinning op de rivaal opgeklommen naar plek acht. De ploeg heeft vijf punten minder dan nummer vijf Sevilla.

Juventus wint van Cagliari en verliest Dybala
Serie A-kampioen Juventus is koploper SSC Napoli tot op één punt genaderd. Zaterdagavond werd Cagliari met 1-0 verslagen. Federico Bernardeschi maakte de enige en dus winnende goal. Slecht nieuws was er ook voor De Oude Dame. Topscorer Paulo Dybala viel uit met een nare blessure. De Argentijn strompelde van het veld en leek veel last te hebben van zijn hamstring.

Hoofdrol De Roon in Stadio Olimpico
Atalanta Bergamo heeft zaterdagavond een knappe zege geboekt op AS Roma. In Stadio Olimpico werd het 2-1 voor de club van Hans Hateboer en Marten de Roon. Laatstgenoemde tekende in de 20e minuut voor de 0-2. Op slag van rust kreeg De Roon zijn tweede gele kaart. Met tien man hield Atalanta stand in de resterende tijd. Hateboer stond negentig minuten op het veld. Kevin Strootman werd in de 76e minuut gewisseld bij Roma. Door de overwinning klimmen de gasten op naar de zevende plek in de Serie A, negen punten achter nummer vijf AS Roma.

Valencia wint weer en slaat gat met Real Madrid
Na twee opeenvolgende nederlagen in de competitie heeft Valencia weer een zege geboekt. Girona werd zaterdagavond met 2-1 verslagen in Mestalla. Dani Parejo maakte na de pauze de winnende treffer vanaf de penaltystip. Valencia heeft nu 37 punten, zes meer dan nummer vier Real Madrid. De Koninklijke heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.