Spelers gedwongen om bij failliet Achilles '29 te blijven: Ze zijn voorgelogen

Spelers gedwongen om bij failliet Achilles '29 te blijven: "Ze zijn voorgelogen"

05-01-2018 10:59
16

De spelers van het failliet verklaarde Achilles '29 zitten in een lastig parket. Hoewel ze al twee maanden geen salaris hebben ontvangen van de Jupiler League-degradant, mogen ze van de curator geen andere club zoeken.

"Veel spelers zijn in dienst bij Achilles", legt Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, uit aan Voetbal International. "Ze worden al enige tijd niet betaald. Mogelijk denkt de curator dat er nog transfervergoedingen zijn te verdienen. Ik sluit een steekspel niet uit." Everard is niet te spreken over de houding van Achilles én de curator. "Ze zijn voorgelogen. Achilles heeft alle afspraken gebroken. Maar toch worden ze dan gehouden aan hun contract."

Everard wijst naar de gebroeders Derks, die jarenlang de baas waren in Groesbeek. "Als je het hebt over wanbeleid, dan zie je daar het schoolvoorbeeld. De voetballers van Achilles zijn belazerd. De curator zou eens moeten kijken wat daar allemaal is gepasseerd. Spelers zijn aan het lijntje gehouden. Er werd zelfs geschermd met een Braziliaanse lening."

Lees ook: 'Niemand heeft nog zin om voor Achilles te voetballen. Voor ons is het over'