Update: Sneijder-transfer bevestigd: 'Ons nieuwjaarscadeau aan alle supporters'

Update: Sneijder-transfer bevestigd: 'Ons nieuwjaarscadeau aan alle supporters'

05-01-2018 16:59
116

Wesley Sneijder gaat OGC Nice definitief verruilen voor Al-Gharaffa uit Qatar. Dat bevestigt de recordinternational van Oranje zelf aan RTL Boulevard.

De onderhandelingen over een Qatarese transfer kwamen deze week in een stroomversnelling. Vrijdag treedt Sneijder zelf naar buiten met de bevestiging. "Het is een mooi avontuur en een leuke uitdaging. Ik ben super blij om dat aan te gaan samen met m'n gezin", laat hij weten.

Sneijder stapt dit weekend in het vliegtuig naar het Midden-Oosten, waar zaakwaarnemer Guido Albers zich bij hem zal voegen. Hij zet zondag zijn handtekening onder een contract tot medio 2019, mits de medische keuring geen problemen oplevert. Maandag staat Sneijder al op het trainingsveld.

Met Al-Gharaffa komt Sneijder terecht bij de nummer zeven van de Qatarese competitie. Hij speelde pas een halfjaar bij OGC Nice, maar ondanks dat het leven aan de Côte d'Azur hem beviel wil hij weer wekelijks voetballen.

Update 16.59: Ook Al-Gharaffa heeft de transfer bevestigd. 'Wesley Sneijder gaat morgen bij ons tekenen. Dit is ons nieuwjaarscadeau aan alle supporters', laat de club weten via Twitter.